26 Mart 2008 Çarşamba

CREAM BROWNIE....

Hafta sonundan beri bir yoğunluk, bir yoğunluk arkadaşlar... Şu aralar hiç bir şeye yetişemiyorum, doğrusu. Diğer blogları bile dolaşıp, yorum bırakamadım son zamanlarda.

Umarım işlerim yavaş yavaş hafifler de tüm bunlara daha fazla zaman ayırabilirim.
Bir önceki post'tumda arka arkaya bir sürü fotoğraf yayınlayıp da "Sizinki hangisi ?" diye bir soru yayınlamıştım. Bu da nereden çıktı ? diyebilirsiniz.
Bu fikir, pastane sahibi bir tanıdık ile aramızda geçen bir konuşmadan ortaya çıktı. Ürünleri hakkında konuştuğumuzda, Türk insanın damak tadının yoğun çikolatalı tatlardan yana olduğundan bahsetmişti. Bu konuşmadan sonra ben de mini bir anket niteliğinde olan bu postu yayınladım. Gerçi elimde hazırda olan fazla bir tarif de yoktu, o yüzden bu anket çok da planlı olmadı ama gelen yanıtların çoğunda browni'den bahsedilmişti. Pastane sahibi haklı çıktı ve sonuçta çikolata galip geldi.
Bu durumda Brownie'nin tarifini öncelikle yayınlamak farz oldu. Ve işte tarif...
Cream Brownie
Resimde çok net değil ama bu Brownie'nin arasında bir krem peynir katmanı var. Aslında bu tarifi daha küçük bir kalıp içerisinde pişirmek gerekiyor. Kalıp olarak 20 cm'lik bir kare kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim.
Malzemeleri:
200 gr krema peyniri
2-3 damla vanilya aroması
250 gr şeker
2 yumurta
100 gr tereyağ
3 yemek kaşığı kakao
100 gr elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr ceviz
Üst sosu:
100 ml sıvı krema
150 gr sütlü kuvertür
bir avuç antep fıstığı
Yapılışı:
Kare kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Peynir, şeker vanilya aromasını bir kap içerisinde iyice karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Kalan şeker ve yumartaları 10 dakika kadar ayrı bir kapta köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
Teryağını ve kakao'yu benmaride karıştırarak eritiyoruz ve yumurtalı karışıma ilave ediyoruz. Un, kabartma tozunu ve cevizleri de bu karışıma ekleyip, hafifçe karıştırıyoruz. Hamurun yarısını kalıba boşaltıyoruz. Peynirli karşımı hamurun üzerine bir kaşık yardımı ile yayıyoruz. Kalan hamuru da üzerine ilave ediyoruz ve üstünü düzeltip, brownie'yi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.Pişen brownie'yi soğutuyoruz.
Üst sosu için kremayı bir kapta kaynatıp içine kıyılmış çikolatayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Antep fıstıklarını sosun üzerine serpiyoruz.
Kaynak: "Schokolade" - Parragon Books Ltd
Diğer tarifleri de yavaş yavaş yayınlayacağım. Bir sonraki tarif de aşağıdaki postumun ilk fotoğrafı olan "Elmalı Kremalı Kıtırlı Dilimler (Apple Custard Streusel Slice) " olacak..
Sevgiyle kalın..

10 yorum:

gezgincigencler dedi ki...

canım çok harika görünüyor ya hayal ettim şimdi nasıl yendiğini mideme ağrılar girdi valla :)))harikasın

ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

selam, çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Brownie cok nefis görünüyor,bol cikolatali,fistikli bayildim....Ellerine saglik.

Ilker Erdem dedi ki...

Brownie cok nefis gorunuyor canim ellerine saglik. SEvgiler

Adsız dedi ki...

Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.
www.karabiberinmutfagi.blogcu.com
semiha...

Pastanı Seç dedi ki...

çok lezzeti görünüyor iştahımı açtı valla

sevgiler

Melek* dedi ki...

çok güzel olmuş yaa ellerin dert görmesin bayılırım tatlılara

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünmekle kalmayıp, kışkırtıyorda bizleri..))Ellerine sağlık canım..


Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar.Tarifleriniz süper gerçekten.benim gibi çikolata aşığı bir insan için hele bu tarif dayanılmaz.Ellerinize sağlık.Bana da beklerim