8 Temmuz 2007 Pazar

Ve işte ilk tarifim...

Sıcak yaz günlerinde hafif bir tartın yerini hiç bir şey tutamaz. Hem de meyvenin en bol olduğu mevsimde. Bu tarifi istediğiniz meyve ile uygulayabilir, ya da soğuk bir kış gününde çikolatalı dolgular ve krokanla süsleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Ya da vakit darlığında büyük bir tart kalıbına büyük boy olarak da uygulayabilirsiniz. Yapacağınız tart tamamiyle hayal gücünüz ve zevkinize kalmış...

Minik Tartöletler & Petifürler

Hamur için malzemeler

125 gr margarin veya tereyağı

1/2 su bardağı pudra şekeri

2 su bardağı un

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı buğuday veya mısır nişastası


Dolgu kreması

1 paket vanilyalı krem ole

2 bardak soğuk süt

200 gr (1 paket) krem peyniri

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı pudra şekeri


Üstü için dilediniz bir meyve.


Yapılışı:

Önce fırınımızı 180 C'ye ayarlayım.

Hamur malzemelerin tümünü bir kaba aktarın ve yumuşak, kurabiye hamuru kıvamında bir hamur olana dek yoğrulur. Tartölet kalıpları ve petifür kalıplarını hafifçe yağlayalım ve unlanmış bir tezgah üzerinde hamuru 3-5 mm kalınlığında açalım. Hamuru bir bardak yardımı ile keserek oluşan yuvarlakları yağlanmış kalıpların içine yerleştirelim. Kalıbın iç çeperi tamami ile hamur ile kaplanmasını sağlayalım. Kenardaki tüm fazlalıkları alalım. Tüm kalıpları bu şekilde tart hamuru ile kaplayalım. Hamur ile kaplanmış kalıpları 15 dakika buzdolabında bekletelim.

Tart kalıplarımızı fırın tepsisine alalım ve 180 C'de 15-20 dakikada kadar altın sarısı bir renk alana kadar pişirelim.

Minik tartölet ve petifür tabanları pişene kadar dolgu kremamızı hazırlamaya başlayalım. Toz krem ole'yi bir çırpma kabına alalım ve üzerine sütümüzü ilave edelim. Mikser ile koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya başlayalım. Daha sonra üzerine krem peynirimizi ilave edelim ve homojen bir karışım olana dek çırpalım. En son vanilyamızı ilave edelim ve karıştıralım. Dolgu kremamızı tart ve tartölet hamur tabanları soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.

Soğuyan tart ve tartölet kalıplarını hafifçe tezgaha vurarak kalıp içerisinden çözülmesini sağlayalım ve krema torbasına aldığımız dolgu kremamızı tabanların içerisine yıldız uçlu duy ile düzgünce sıkalım. Tüm tabanlar dolana kadar bu işleme devam edelim ve meyve ile süsleyelim.

Hemen servis edilmeyecekse, tart jöle veya soğuk jöleyi meyvelerin üzerine sürererek meyvelerin kararması engellenebilir.

Bu tariften 25 adet petifür ve 8 adet tartölet çıkıyor.

Afiyet olsun.



Bu minik teletubbie'leri de işyerinden çok sevdiğim bir arkadaşımın tatlı kızının doğum günü pastası için yaptım. Umarım pastayı tamamlayınca burada yayınlayabilirim..
Sevgiyle kalın...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Pasta ve kek süper görünüyor. Başarılarının devamını dilerim.