3 Şubat 2008 Pazar

Hızlı başladım. Sırada Cheesecake tarifi var..

En büyük keyfim pasta tarifleri arasında kaybolup gitmek... Bu hafta sonu da yine değişik tarifleri inceledim. Bu aralar "The Australian Women's Weekly" yayınlarına takmış durumdayım. Bugün kendime iki kitapçık daha aldım. Bu yayınlarda gerçekten çok güzel tarifler var. İnsanın canı mutfağa girip, hemen birkaç tarifi denemek istiyor..

Sizler için custard cream'li fırınlanmış bir cheesecake pişirdim. Bol vanilyalı kremalı, peynirli bir lezzet oldu. Kullandığım custard cream, toz ve İngiltere'den. Custard cream'i eski iş yerimden bir arkadaşım getirmişti. Arkadaşıma buradan tekrar teşekkür ediyorum, nefis bir ürün. Custard Cream, Avrupa'da pasta ara kreması veya tartlarda dolgu kreması olarak kullanılıyor. Keşke Türkiye'de de satılsa da alsak... Bu arada Custard Cream'e alternatif olarak vanilyalı Krem Ole'yi de paket üzerinde belirtilen miktardan biraz daha az süt ile kıvamlı olacak şekilde hazırlayıp, kullanabilirsiniz.

Gelelim tarife...

CUSTARD CREAM'Lİ CHEESECAKE
Malzemeler:
1 paket Eti Burçak bisküvi
50 gr tereyağ
600 gram tatlı lor peyniri (süt loru da deniyor)
100 ml süt
180 gr toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya

Custard Cream:
25 gr hazır toz Custard Cream karışımı
75 gr toz şeker
500 ml süt

Yapılışı:
Burçak bisküviyi rondoda un ufak ediyoruz ve bir kaba alıyoruz. Tereyağını kısık ateşte eritiyoruz. Toz bisküviyi erimiş tereyağ ile karıştırıyoruz. 20 cm'lik kelepçeli kalıbımızın tabanını yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Tereyağlı bisküvi harcını kalıbın tabanına iyice bastırarak yayıyoruz ve kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.

Mikser kabının içerisine tatlı lor (tatlı loru büyük marketlerde ve mandıralardan temin edebilirsiniz) , şeker ve vanilyayı da boşaltıp mikserle çırpıyoruz. Peynirli karışımı yumuşatmak için süt ilave ediyoruz. Ardından yumurtları teker teker karışıma ilave edip çırpıyoruz. Karışım kremsi bir kıvam alıncaya kadar fazla çırpmadan karıştırıyoruz. Yumurta ilavesi esnasınd, peynirli harç fazla çırpılırsa, cheesecake'de çatlama oluyor. Peynirli karışımı bisküvi tabanın üzerine boşaltıyoruz ve üzerini spatül ile düzelterek önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında bir saat civarında üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Ben pişirme esnasında fırına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyuyorum, çatlamayı engellemesi için. Bir de fırın kapağını çok sık açmamaya çalışıyorum.

Cheesecake'imiz fırında pişerken, custard creamimizi hazırlayabiliriz. Toz custard cream'i şeker ile karıştırıyoruz ve 100 ml süt ile macun kıvamında bir karışım hazırlıyoruz. Diğer tarafta da kalan sütü kaynama noktasına kadar ısıtıp, altını kapatıyoruz. Isınan süte macunlu karışımı ilave edip bir çırpma teli ile homojen hale gelene dek çırpıyoruz. Sonra tekrar ocağa alıp, muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Pişen custard cream'i bir kaba boşaltıp üzerini strech folya ile kapatarak soğutuyoruz. Custard Cream'i sıkma torbası ile soğuyan cheesecake'in üzerine sıkarak pastamızı süslüyoruz.

Afiyet olsun.. Herkese iyi bir hafta diliyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Ebru,
Aramıza hoşgeldin!!
Çok nefis tariflerle başlngıç yapmışsın,gönlüne sağlık..Cheese cake nefiz görünüyor,ellerine sağlık..

Tekrar siten hayırlı olsun.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle..))

Sevgiler

ebruli pastalar dedi ki...

Merhaba Gül,

Güzel yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim.
Blog yazarlığı çok zevkli..
Keyifli paylaşımlarda bulunmak dileği ile.

Sevgiler
Ebru