19 Şubat 2008 Salı

White Mocha Profiterol...


Hava soğuk, evdeyiz. Evde olunca, yapılacak tüm işler de bittikten sonra ne yapılır ? Tabii ki mutfağa girilir, güzel yemekler, tatlılar ve pastalar yapılır.
Sizin de canınız hafif bir sütlü tatlı çekiyorsa ve profiterolü klasik çizgisinden farklı denemek istiyorsanız, bu tarif tam size göre.
Dolgu kreması kahve tadında, oldukça hafif olan bu profiterol üzerine beyaz çikolatalı bir sos ve çok azıcık da kahveli, çikolatalı bir sos ilave ediliyor.
Kahvede white mocha aromasını sevenlere, white mocha tadında bir profiterol tarifi geliyor...

WHITE MOCHA PROFİTEROL
Malzemeler:
Choux (Şu) Hamuru:
150 gr un
4 yumurta
100 gr tereyağı
250 ml su
Dolgu kreması:
1,2 lt süt
300 gr şeker
120 gr un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı neskafe
2 çay kaşığı su
Üst sos:
40 gr beyaz çikolata (kıyılmış)
100 ml sıvı krema
80 gr bitter çikolata (kıyılmış)
40 gr tereyağı
1 çay kaşığı neskafe
1 çay kaşığı su

Yapılışı: Şu hamuru için, su ve tereyağ bir tencere içerisine alınır ve ocakta ısıtılır. Tereyağ eriyip su ile birlikte kaynayınca, un ilave edilir ve hızla hamur toparlanıncaya kadar karıştırılır ve ocaktan alınır. Unlu karışım soğutulur ve yumurtalar teker teker ilave edilir. Her yumurta ilavesinden sonra iyice çırpılır. Bir tepsiye yağlı kağıt serilir ve kaşıkla şu hamuru top top olacak şekilde, aralıklı olarak tepsiye dökülür ve önceden ıstılmış 200 derecelik fırında 20 dakika civarında pişirilir.
Profiterol ekmekçileri pişerken dolgu ve üst kremasını hazırlayalım. Bir tenereye sütü, unu ve şekeri alalım ve iyice karıştıralım. Muhallebiyi ocak üstünde pişirelim. Kremanın yarısını bir kaba boşaltalım ve içerisine kıyılmış beyaz çikolatayı ilave edelim. Beyaz çikolatının erimesi için karştıralım ve ılınması için kenarıya alalım. Beyaz çikolatalı krema ılınınca, kıvamının biraz daha akışkan hale kelmesi için sıvı kremayı ilave edelim ve hafifçe karıştıralım. Böylece üst sosumuz hazır olmuş oldu.
Kremanın kalan yarısını kahveli dolgu kremayı hazırlayalım. İki çay kaşığı su içerisinde iki çay kaşığı neskafeyi çözelim ve muhallebiye ilave edip karıştıralım. Eğer kahve aromasını daha yoğun seviyorsanız, kahve miktarını artırabilirsiniz.
Üst kahveli, çikolatalı sos için tereyağını küçük bir tavada eritelim ve içerisine kıyılmış çikolatayı ilave edip, iyice karıştıralım. Böylece çikolata, yağın içerisinde erimiş olacak. İçerisine bir çay kaşığı su içerisinde erittiğimiz bir çay kaşığı kahveyi ilave edip, tekrar karıştıralım.
Kahveli kremayı bir sıkma torbasına alalım ve profiterol ekmekçilerinin içerisine sıkalım. Dolgulu profiterol ekmekçiklerini servis tabağımıza alalım ve üzerine önce beyaz çikolatalı sosu dökelim. Bu sosun üzerine de, çikolatalı kahveli kremamızı hafifçe gezdirelim.

Herkese profiterol tadında günler diliyorum. Sevgiyle kalın..





10 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika olmus profiteroller,ellerine saglik.

ESRA dedi ki...

ellerine sağlık canım.bende bu hafta sonu denemiştim.gerçekten çok lezeetli ya bu tadı seviyorum:)

sevgiler

Adsız dedi ki...

bu tatlılar çıkarıyor beni baştan
çok güzel
eline sağlık
sevgilerrr

Aybike Ceylan dedi ki...

Ebru'cugum ,
Ellerine saglik, harika bir lezzet ve tarif.
Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bambaşka lezzetli görünüyor bu profiterol ellerine sağlık :)) Sevgiler...

GANNE dedi ki...

Ebru ellerine sağlık. Nefis olmuş. Değişik bir tarif, paylaşımın için teşekkürler. :)

ebruli pastalar dedi ki...

Senem,Yeşim,Aybike,Ganne ve Burcu;

Beğenmenize sevindim, denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca ziyaretiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Esra'cım;
Senin tarifini de okudum. Çok iştah açıcı görünüyor.Muzlu profiterolünü merak ediyorum. En kısa sürede deneyeceğim canım.
Ziyaretin için çok teşekkür ederim. Bu arada mocha white profiterolü de denemeni tavsiye ederim.

Sevgiler..

Pastanı Seç dedi ki...

ayyy ellerine sğlık canım

sevgiler

Yemekbahane dedi ki...

Harika gözüküyor, eline sağlık

sevgiler
müge

Adsız dedi ki...

Çokkk leziz görünüyor ellerine sağlık