10 Şubat 2008 Pazar

Yaban Mersinli & Antep Fıstıklı Biscotti

Kahve veya çayın yanına güzel bir atıştırmalık olabilecek bu Biscotti'nin yapımı hem çok kolay hem de keyiflidir.

"Biscotti" kelimesi İtalyanca'da çifte kavrulmuş anlamına geliyor. Biscotti Italya'da ağırlıklı olarak badem, tarçın ve karanfil gibi baharatların ilavesi ile yapılmakta olup, Toskana yöresine has "Vin Santo" şarabının yanında ikram edilmektedir. İtalyan'lar bu bisküviyi "Cantuccini" veya "Cantucci" olarak da adlandırıyorlar.
Oldukça dayanıklı olan bu bisküviler hava almayan bir kapta saklanabilirler. Biscotti , ABD'de Ekspresso kahvenin yanında sevilerek tüketilmektedir.
Türkiye'de bu bisküviyi birçok pastanede "Selanik Gevreği " adı altında bulabilir ya da benim yaptığım gibi kendiniz de pişirebilirsiniz. Gelelim tarifimize..

Yaban Mersinli & Antep Fıstıklı Biscotti
Malzemeleri:
130 gr şeker
3 küçük yumurta
1 paket vanilya
1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
7 gr kabartma tozu (1 paketin 1/3'ü)
1 çimdik tuz
300 gr un
75 gr iri kıyılmış antep fıstığı
50 gr kurutulmuş yaban mersini

Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır ve mikser ile krema kıvamına gelene dek çırpılır. Vanilya eklenip, tekrar hafifçe çırpılır. Limon kabuğu rendesi ilave edilir.
Ayrı bir kaba un ve kabartma tozu elenir ve tuz ilave edilir.
Yumurtalı karşım, unlu karışım üzerine eklenir ve spatül yardımıyla karıştırılır. Antep fıştığı ve yaban mersini ilave edilip, hafifçe karıştırılır.
Hamur cıvık olacağı için, ellerimizi iyice unlayarak hamuru tezgaha alalım. Hamura somun şekli verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim. Hamuru 30-35 dakika 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirip, tel ızgara üzerinde soğutalım.
Soğuma işlemi tamamlanınca, somunu verev olarak 1 cm'lik eninde dilimlere keselim ve dilimleri tepsimize tekrar yerleştirelim. Bisküvi dilimlerini 10 dakika pişirelim. Ardından dilimleri ters çevirip bir 10 dakika daha pişirelim. Tel ızgara üzerinde soğutalım.

Afiyet olsun...

6 yorum:

Pasta Cafe dedi ki...

Ebru'cuğum,
Bloğun hayırlı olsun. Ellerine sağlık. Hepsi çok güzel görünüyorlar.
Sevgiler....

ebruli pastalar dedi ki...

Özlem'ciğim çok sağol.
Tarifleri beğenmene sevindim.
Sevgiler..

Müge Hüner dedi ki...

Ebrucum;
Hayırlı uğurlu olsun blogun. Tariflerine baktım hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık. İnşallah blogun sana hep güzellikler yaşatır ve mutluluk verir.

Linklerime tabiki seni eklerim. Sevgiler.

ebruli pastalar dedi ki...

Mügecim, güzel temennilerin ve beni de linklerine eklediğin için çok teşekkür ederim.

Sevgiler

Selen dedi ki...

Ebrucum,
Geç de olsa hoşgeldin blog dünyasına... Basamağı yazmasan da hatırlamıştım ben seni :) Linklerimdesin artık. Sık sık görüşmek dileğiyle canım. Çok sevindim mailina.
Sevgiler

ebruli pastalar dedi ki...

Selencim,

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Biraz geç oldu ama güç olmasın yeter ki.
Sık sık görüşürüz bundan sonra.
Selamlar